Horesta

 

Nyheder

Nyheder

De seneste nyheder fra HORESTA:

 

Guide til den gode IGU-ansættelse

Branchenyt19. jan 2018

Integrationsgrunduddannelsen (IGU) er en forsøgsordning, som kan hjælpe virksomheder med arbejdskraft, mens flygtninge og familiesammenførte får en fod ind på det danske arbejdsmarked. Men hvordan strukturerer man disse ansættelser bedst?

>

Få HORESTA-rabat: Seminar viser vejen til at give kunderne mere værdi for pengene

Branchenyt18. jan 2018

Hvordan giver man sine kunder følelsen af værdi for pengene? Det går to seminarer hos Innovation Lab tæt på. Som samarbejdspartner til HORESTA giver Innovation Lab HORESTAs medlemmer 100 kr. rabat pr. deltager.

>

Udenlandsk arbejdskraft: Nu kan I lettere finde jeres nye restaurantchef

Branchenyt16. jan 2018

Når spisesteder søger restaurantchefer gælder der fra den 1. januar nye regler. Der er nemlig indført bedre muligheder for at ansætte restaurantchefer fra lande udenfor EU/EØS, fordi restaurantchefer er kommet på den såkaldte positivliste.

>

Bookingportal: Dette sker i 2018

Branchenyt16. jan 2018

Hvad kommer til at karakterisere rejsebranchen i 2018? Booking.com er kommet med sine bud på baggrund af en stor analyse.

>

Nye regler på vej for reklamer i det åbne land

Branchenyt16. jan 2018

Regeringen er på vej med nye regler, som vil give flere virksomheder mulighed for at reklamere for deres forretninger uden for byområderne.

>

HORESTA-medlemmer udfordrede skatteministeren

Branchenyt15. jan 2018

Skatteminister Karsten Lauritzen fik fyldt blokken op med hotel- og restauranterhvervets udfordringer, da han fredag eftermiddag var sat stævne af HORESTA og 15 af organisationens medlemmer ved en rundbordssamtale.

>

HORESTA overtager formandskab for de europæiske hotelstjerner

Branchenyt12. jan 2018

Fra den 1. januar sidder HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen for bordenden i arbejdet med de internationale hotelstjerner under Hotel Stars Union. Her vil han det kommende år lede arbejdet med klassifikationsordningen, som i dag bakkes op af 17 europæiske lande.

>

November bragte beskeden hotelvækst

Branchenyt11. jan 2018

Danmarks Statistik har offentliggjort overnatningstal for november, og her var der en beskeden fremgang at spore for de danske hoteller. Væksten kommer på trods af et lille fald i de overnatninger, som danskerne selv stod for.

>

Turister synes, at de får mere for pengene på danske restauranter

Branchenyt11. jan 2018

Turisterne oplever for andet år i træk, at de får mere kvalitet for pengene, når de besøger danske spisesteder. Det viser nye tal for turismens udvikling og konkurrenceevne i en ny statusanalyse fra Det Nationale Turismeforum.

>

120-dages reglen: Sådan opgør du funktionærens deltidssygdom

Branchenyt10. jan 2018

To nye domme fra Højesteret ændrer væsentligt på, hvordan 120-sygedage for funktionæransatte skal opgøres ved deltidssygemeldinger.

>

Ny konjunkturanalyse: HORESTA har brug for dine svar

Branchenyt09. jan 2018

HORESTA benytter årsskiftet til igen at tage temperaturen på hotel- og restauranterhvervet med en konjunkturanalyse. Har du ikke svaret endnu, vil du i dag modtage en reminder pr. mail.

>

Ny måde at betale til AUB fra 2018: Se guiden her

Branchenyt09. jan 2018

I dag betaler du 295 kr. pr. medarbejder til AUB-ordningen. I 2018 bliver denne opkrævning afskaffet. Dit bidrag bliver fra 2018 afhængig af, om du uddanner tilstrækkeligt med elever i forhold til, hvor mange faglærte du beskæftiger.

>

HORESTA: Høje skatter og afgifter skader væksten i dansk turisme

Branchenyt08. jan 2018

De udenlandske turister er generelt godt tilfredse med, hvad Danmark kan tilbyde dem, men de synes, at de skal betale for meget for varen.

>

Sidste chance: Skal din virksomhed bidrage til Danmarks Indsamling?

Branchenyt08. jan 2018

I år går pengene fra Danmarks Indsamling til børn uden hjem. HORESTA har besluttet at være en aktiv del af indsamlingen, og din virksomhed kan også bidrage.

>

HORESTA: Høje skatter og afgifter skader væksten i dansk turisme

Branchenyt05. jan 2018

De udenlandske turister er generelt godt tilfredse med, hvad Danmark kan tilbyde dem, men de synes, at de skal betale for meget for varen. Det viser en ny statusanalyse for dansk turisme.

>

Nye tal afslører store udfordringer for hoteller og restauranter

Branchenyt05. jan 2018

Problemerne med mangel på arbejdskraft i hotel- og restauranterhvervet bliver ved med at vokse.
Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

>

Bonus til virksomheder der ansætter elever

Branchenyt04. jan 2018

Virksomheder, der har ansat elever i 2017, kan være berettiget til bonus. En bonus, der bliver udbetalt automatisk.

>

Her er de mest læste historier i HORESTAs nyhedsbrev i 2017

Branchenyt03. jan 2018

Hver dag sender HORESTA sit nyhedsbrev ud til næsten 3.600 modtagere. Se hvilke HORESTA-nyheder og presseklip, der var de mest læste i 2017.

>

Sådan må virksomheder opkræve gebyrer fra januar

Branchenyt02. jan 2018

Fra nytår er den nye lov om betalinger trådt i kraft. Det medfører et generelt forbud mod at opkræve gebyrer for kunders brug af de mest almindelige betalingskort i forretninger.

>

Økonom: Sådan står det til med danskernes økonomi og forbrug

Branchenyt29. dec 2017

På HORESTAs Normtalsseminarer kunne Danske Banks privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen gøre de fremmødte klogere på udviklingen i danskernes økonomi det seneste år.

>

Formandens nytårshilsen: ”Fællesskab er erhvervets styrke”

Branchenyt28. dec 2017

Nytårshilsen fra Jens Zimmer Christensen, formand for HORESTA.

>

Undersøgelse: Store rekrutteringsproblemer for hoteller og restauranter

Branchenyt27. dec 2017

Hver femte virksomhed på det danske arbejdsmarked kan ikke skaffe den type medarbejder, de har brug for, når de rekrutterer. Det viser en undersøgelse fra STAR.

>

Dansk turismeopfindelse kan være på vej til Kina

Branchenyt27. dec 2017

Ved lukningscermonien for dansk-kinesisk turistår præsenterede HORESTA en højtstående kinesisk turismerepræsentant for muligheden for at få den danske miljømærkning Green Key til verdens folkerigeste land.

>

Guide: Sådan bruger du Praktikpladsen.dk

Branchenyt22. dec 2017

Fra 1. januar 2018 skal virksomheder kunne bevise, hvis de ikke kan få elever nok og gerne vil opnå fritagelse for merbidraget til AUB. Her vil opslaget på praktikpladsen.dk udgøre beviset.

>

Nye Airbnb-tal: HORESTA-direktør i TV-debat med Joachim B. Olsen

Branchenyt21. dec 2017

HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard og Joachim B. Olsen (LA) var for nylig i debat på TV2/News i forbindelse med offentliggørelse af nye tal fra udlejningsportalen Airbnb.

>

Husker du at synliggøre din smiley?

Branchenyt19. dec 2017

Husker din restaurant at linke til sin smiley-rapport, og er linket placeret rigtigt på hjemmesiden?

>

Ny betalingslov: Nu kan du afvise at modtage kontanter efter kl. 22.00

Branchenyt18. dec 2017

Fra årsskiftet træder en ny betalingslov i kraft. Det betyder blandt andet, at virksomheder får mulighed for at afvise kontante betalinger i visse tidsrum.

>

Tjenerelever under 18 år kan igen arbejde til kl. 24

Branchenyt15. dec 2017

Folketinget rettede tirsdag op på en fejl, som har fået store konsekvenser for de virksomheder, som beskæftiger tjenerelever under 18 år.

>

Her er HORESTAs nyeste medlemmer

Branchenyt15. dec 2017

I det nye nummer af Visitor byder HORESTA igen velkommen til en række nye medlemmer. Blandt dem er den hastigt voksende kæde Homemate, som sælger klargjorte retter, som forbrugerne selv laver færdige derhjemme. Homemate har indmeldt alle kædens ni butikker i HORESTA.

>

Udenlandske turister sikrede hotelvækst i oktober

Branchenyt13. dec 2017

Oktober blev endnu en god måned for den danske hotelbranche, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

>

Guide: Sådan præsterer dit hotel eller din kro blandt de bedste

Branchenyt13. dec 2017

Hvad er kendetegnende for de små hoteller og kroer med de bedste tal på bundlinjen? Det løfter HORESTAs cheføkonom Jonas Kjær sløret for med afsæt i HORESTAs nye Normtalsanalyse.

>

Nyt Visitor: De blev iværksættere med skarpt kyllingekoncept

Branchenyt12. dec 2017

Mischa Jemer Price og Sarah Sheikh har netop åbnet anden restaurant under navnet Chicks by Chicks. Konceptet er økologiske kyllinger, der laves i en rotisseriovn, og første restaurant åbnede til bragende anmeldelser på Vesterbro Torv i København.

>

Hjælp på vej til virksomheder med udenlandsk arbejdskraft

Branchenyt09. dec 2017

Efter flere års politisk kamp er hjælpen nu på vej til de arbejdsgivere, som kæmper en daglig kamp med at holde styr på udenlandske medarbejdernes arbejdstilladelser.

>

Video: Hoteldirektøren med store ambitioner for lufthavnshotellet

Branchenyt08. dec 2017

Hvad er Clarions ambitioner, nu hvor kæden er tilbage på det danske marked med overtagelsen af lufthavnshotellet i Kastrup? Det fortalte Miri Sumiq, adm. direktør for Clarion Hotel Copenhagen Airport, i går.

>

Betaling for musik til sangskrivere og musikere

Branchenyt07. dec 2017

Bruger du musik i din virksomhed? Og har du en musikaftale med Koda? Så vil du snart modtage din halvårlige faktura fra Koda, som de sender ud den 14. december.

>

Vil du bidrage til Danmarks Indsamling 2018?

Branchenyt06. dec 2017

I HORESTA har vi besluttet at være en aktiv del af Danmarks Indsamling. I år går pengene til børn uden hjem, og vi vil gerne gøre en indsats for, at donationen til verdens fattigste bliver så stor som muligt. Og din virksomhed kan også bidrage til indsamlingen!

>

HORESTA støtter hård kurs over for brodne kar

Branchenyt06. dec 2017

Pizzeriaer, restauranter og kiosker, der ser stort på fødevarereglerne og gentagne gange får sanktioner for dårlig hygiejne, manglende sporbarhed og sundhedsskadelige fødevarer, risikerer fremover at blive tvangslukket i op til seks måneder.

>

Stor julegave med penge på vej til virksomhederne

Branchenyt05. dec 2017

Trepartsaftalen om voksenuddannelse og efteruddannelse (VEU) indebærer en tilbagebetaling af i alt 680 mio. kr. til virksomhederne inden udgangen af 2017.

>

Praktikpladsen.dk får en vigtig rolle

Branchenyt05. dec 2017

Fra 1. januar 2018 skal virksomheder kunne bevise, hvis de ikke kan få elever nok og gerne vil opnå fritagelse for merbidraget til AUB – det opslaget på praktikpladsen.dk, der udgør beviset.

>

Skatteminister besøgte Hotel Viking i Sæby

Branchenyt05. dec 2017

Hotel Viking i Sæby havde mandag formiddag besøg af skatteminister Karsten Lauritzen, der skulle mødes med hotellets direktør Brian Fabricius samt med HORESTAs politiske direktør Kirsten Munch Andersen.

>

Sagde banken nej? Hjælp på vej til virksomheder med investeringsdrømme

Branchenyt05. dec 2017

Mange banker er tilbageholdende med lån til hotel-, restaurant- og turisterhvervet. Nu går EKF Danmarks Eksportkredit ind og rækker en hjælpende hånd i form af et tilbud om en kaution.

>

Aftale om styrket kontrol og vejledning på skatteområdet

Branchenyt04. dec 2017

Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Alternativet har indgået en aftale om at styrke kontrollen og vejledningen på skatteområdet med 120 mio. kr. årligt i perioden 2018-2021.

>

Nyt magasin: Vil du et skridt foran?

Branchenyt30. nov 2017

I HORESTAs magasin 1StepAhead kan du blive opdateret på alle de største historier fra det seneste halve år. På den måde bliver du klar til at komme et skridt foran, inden din virksomhed og konkurrenterne tager hul på 2018!

>

Guide til kaloriemærkning på din konceptrestaurant

Branchenyt29. nov 2017

Det er frivilligt om kæderestauranter vil have kaloriemærkning på menutavlerne. Det er en mulighed for virksomhederne til at oplyse om madens kalorieindhold i gæsternes købsøjeblik.

>

Barselsordning forhøjer bidragssats

Branchenyt29. nov 2017

Antallet af fødsler i Danmark er stigende. Det betyder, at flere forældre skal på barsels- eller forældreorlov i de kommende år. Via DA Barsel kan virksomheder med HORESTAs overenskomster få udlignet udgifterne, der følger med at have en medarbejder på barsel.

>

Den danske Bocuse d’Or-træning er skudt i gang

Branchenyt29. nov 2017

Tirsdag eftermiddag kunne Kenneth Toft-Hansen og hans assistent Christian Wellendorf indvie deres trænningskøkken, hvor de skal bruge et hav af timer frem mod Bocuse d'Or-konkurrencen.

>

Derfor gik dansk hotelkæde efter stjernerne

Branchenyt28. nov 2017

Den danske hotelkæde Zleep Hotels har denne sommer fået klassificeret virksomhedens ni hoteller. De får alle tre stjerner til at pryde de respektive hotellobbyer.

>

Pas på med ikke at forskelsbehandle pga. sprog og accent

Branchenyt24. nov 2017

Som virksomhed må man ikke forskelsbehandle jobansøgere og ansatte pga. deres nationalitet. Her kan sprog og accent have betydning.

>

Ny serviceuddannelse skal styrke branchen

Branchenyt23. nov 2017

Der er mangel på kvalificerede servicemedarbejdere i hotel- og restaurationsbranchen. Det skal en ny service trainee-uddannelse ændre på i København.

>
login  



Få et login/password >Har du glemt dit password? >

Gastronomi

Udnytter Danmark sin position som gastronomi-fyrtårn godt nok?

Resultatet af afstemningen er lige nu:
  • Ja
    13%
    4 Stemmer
  • Nej
    70%
    21 Stemmer
  • Ved ikke
    16%
    5 Stemmer

Totale antal Stemmer 30

Sociale medier

Er din virksomhed begyndt at markedsføre sig via sociale medier?

Resultatet af afstemningen er lige nu:
  • Ja
    47%
    18 Stemmer
  • Nej
    44%
    17 Stemmer
  • Ved ikke
    7%
    3 Stemmer

Totale antal Stemmer 38

Nyhedsbrev

Tilmeld dig HORESTAs nyhedsbrev og hold dig opdateret på branchenyt, lovgivning, arbejdsret, fødevarer og miljø
Tilmeld nyhedsbrev >

PRESSEKLIP

Ny pulje til virksomhedsrettet danskundervisning19-01-2018Københavns Madhus har fundet ny midlertidig direktør19-01-2018Førende London-restaurant varierer priserne efter travlhed19-01-2018Dansk Michelin-kok med tre stjerner: Sådan arbejder vi19-01-2018TV-koks restaurantimperium vil ikke udelukke flere lukninger19-01-2018Kæderestaurant rykker ind i jysk shoppingcenter19-01-2018Københavns første café skal have ny ejer 19-01-201830 pct. vækst i bespisningsmarkedet19-01-2018